Aktuelt nummer: Oktober 2014

       
Jeg stemmer på Per Christensen
Af Bent Gravesen - 20-10-2014

Statsministervalgkampen er startet. Selv om 3F med formanden Per Christensen i spidsen helt bevidst har valgt ikke at føre valgkamp for nogen bestemt statsministerkandidat, tegner 3F’s valgkampagne ”Godt arbejde er godt for alle” indtil videre det klareste politiske modstykke til Lars Løkke Rasmussen. Og politik og valgkamp er at dele sig efter anskuelser. Derfor stemmer jeg på Per Christensen som den bedste statsministerkandidat indtil videre. Da Per Christensen ikke stiller op, bliver jeg nødt til at spørge, om der ikke er andre, der vil stille op på hans synspunkter.

Andre kommentarer:
-> Stedfortræderkrig (06-10-2014)
-> Sandheden er jo? (29-09-2014)
De små beslutningers tyranni
Af Redaktionen

Som den parlamentariske tradition byder i Danmark, åbnede statsministeren tirsdag den 6. oktober en ny samling i folketinget med en længere redegørelse for rigets almindelige tilstand og en bred orientering om regeringens kommende politiske initiativer. Statsministerens tale indeholdt den forventede kritik af Venstres forslag om nulvækst for den offentlige sektor. Men hun nævnte ikke med et eneste ord, at både kommuner og regioner allerede på nuværende tidspunkt har overhalet Venstres forslag. Det lykkedes i det store og hele også Helle Thorning-Schmidt at dreje uden om de forværrede vækstprognoser for dansk økonomi. Den sidste fra ”Vismændene” nedskriver væksten fra 1,5% til 0,5%. Ingen i samfundseliten viser reel vilje til at gennemføre en radikal omfordeling af rigdommen – desværre heller ikke på Christiansborg.

OK 2015 og fagforeningernes fremtid
Af Jan Helbak

Ved overenskomstforhandlingerne i 2008 lykkedes det fagforeningerne at fremstå som dem, der forsvarede borgernes interesser. Med KL’s nye debatoplæg ”Velfærd i Forandring" satser de offentlige arbejdsgivere på at vende billedet. De offentlige arbejdsgivere har skabt en kommunikationsfigur, som hedder ”borgeren i centrum” og i den forbindelse fremsat en række påstande, som kan være vanskelige at komme udenom. Den vigtigste påstand er, at de mange forskellige overenskomster og arbejdstidsaftaler udgør barrierer for både effektiviteten i opgaveløsningen og udvidelsen af det tværfaglige arbejde. Underforstået, at går det nydannede forhandlingsfællesskab og fagforbundene ikke med til at reducere antallet af overenskomster og ændre arbejdstidsreglerne, er det, fordi man sætter snævre egeninteresser over almeninteressen.

-> Fagbevægelsen
-> Socialisme i praksis
-> Fra strukturreform til DONG-salgAbsolute Impunity: Militia Rule in Iraq
Shi’a militias, supported and armed by the government of Iraq, have abducted and killed scores of Sunni civilians in recent months and enjoy total impunity for these war crimes, said Amnesty International in a new briefing published today.
Fra ReleifWeb
-> Læs med her ...
Regeringens bæredygtighedsplan er visionsløs
Visionsløst og uden sammenhæng, lyder kritikken. Men hvad er det, regeringens nye bæredygtighedsstrategi ikke tager højde for?
Fra Information
-> Læs med her ...

-> Se alle her ...

Politik og økonomi
Den levende modsætning
Af Esben Bøgh Sørensen
Hvor er fronten i dagpengekampen?
Af Bent Gravesen
Undgå Totalskade – nej til skifergas
Af Tarjei Haaland
Græsrødder kan bane vej for ny global klimaaftale
Af John Nordbo og Katrine Ehnhuus

Systemkritik
Vished frem for viden – Informations og Politikens dækning af giftgasangrebet i Ghouta
Af Uffe Kaels Auring

Fagbevægelse og arbejdsmarked
OK 2015: Hvor bliver fagbevægelsen af?
Af Søren Andersen
Arbejdstilsynet under nyliberalt angreb….igen…igen!
Af John Graversgaard
De 10 bud – nu til diskussion
Af Klaus Krogsbæk

Hverdagsliv og modstandsformer
Musik som talerør og modstandsform 3. del
Af Rune H. Jørgensen

Internationalt
Venstrevinden, som forsvandt – resultat: en rødgrøn mindretalsregering
Af Vilmer Andersen
Ukraine-krisen og en ny verdensorden?
Af Jens Jørgen Nielsen
Hvordan man overskrider neoliberalismen??
Af Jan Mølgaard

Debat
Fri os fra mere EU-skepsis
Af Bent H. Jørgensen

Anmeldelser
Anmeldelse: Søren Kolstrup ”Den danske velfærdsmodel 1891-2011”
Af Niels Henrik Nielsen
Det røde spøgelse og Håbet
Af Morten Thing

Sider vi kan lide